Geld verdienen: Foto’s verkopen

Na een deugddoende vakantie in de Ardennen kwam ik thuis met honderden foto’s van bomen, planten en landschappen. Prachtige foto’s waar mijn vriend met reden trots op was. In plaats van deze te klasseren en te laten verstoffen in een digitaal fotoboek besloot ik om de beste foto’s op een stockfotosite te plaatsen en ze ten gelde te maken.

Na wat opzoekwerk besloot ik voor Dreamstime te kiezen. In tegenstelling tot Shutterstock hanteert deze site geen “inschrijvingsproef”. Bij Shutterstock moet je 5 foto’s ter goedkeuring voorleggen alvorens je foto’s kan beginnen verkopen. Bij Dreamstime kan je direct foto’s beginnen uploaden. Deze foto’s worden wel gekeurd voor ze op de site verschijnen maar de voorwaarden zijn minder streng dan bij Shutterstock.

Het heeft me 3 weken gekost om alle 300 foto’s te uploaden naar de site en ik had redelijk snel mijn eerste foto verkocht wat me 0,42$ heeft opgeleverd. Helaas heb ik de twee maanden erna niets meer verkocht en blijft het wachten totdat de boel begint te draaien.

Het kan ook zijn dat mijn foto’s niet commercieel genoeg zijn om echt goed op te brengen. In de stockfotografie zijn toch vooral de foto’s met personen geliefd. Denk jij dat jouw foto’s wel een extra centje kunnen opleveren? Schrijf je dan in en begin vandaag nog foto’s te uploaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s