Filmrecensie: Solstice

Solstice is een horrorfilm/drama van Daniel Myrick, met Elisabeth Harnois, Shawn Ashmore, Hilarie Burton, Matt O’Leary, Tyler Hoechlin en Amanda Seyfried in de hoofdrollen.

Inhoud

Een half jaar na de vreemde dood van haar tweelingzus Sophie vertrekt Megan samen met haar vrienden Christian, Zoe, Mark en Alicia naar het buitenverblijf van haar ouders in Nowell Lake, Louisiana om St. Jan of de zonnewende (solstice) te vieren. Onderweg stoppen ze bij een buurtwinkel waar de meisjes in gesprek raken met de kassabediende Nick. Hij geeft Megan een tijdschrift mee waarin een artikel staat over communicatie met de doden tijdens de dagen van de zonnewende. Eenmaal in het huis aangekomen, heeft Megan het gevoel dat er een geest in het huis aanwezig is. Ze is er van overtuigd dat Sophie met haar in contact probeert te komen. Haar vrienden verklaren haar voor gek maar Nick, die in de buurt is opgegroeid, heeft meer geloof in communicatie met geesten. Met zijn hulp probeert ze te achterhalen wat Sophie haar wil duidelijk maken.

Beoordeling

De film krijgt op recensiesites de naam een horrorfilm te zijn, ik zou het eerder een bovennatuurlijke thriller noemen. De echte horrorelementen gaan niet verder dan wat akelige, vage beelden en een paar schrikmomenten die je al van ver ziet aankomen. Het wordt op geen enkel moment superspannend en je zal het zeker niet in je broek doen van schrik, daarvoor moet je als filmmaker tegenwoordig met gruwelijker materiaal komen. Toch is Solstice geen slechte film: er zitten enkele verrassende plotwendingen in en de acteerprestaties van de hele cast zijn degelijk en geloofwaardig.

De personages hebben elk hun eigen karakter dat goed uit de verf komt. Ik vond het wel bizar dat ze zo weinig begrip hebben voor hun vriendin die pas een half jaar eerder haar tweelingzus heeft verloren en het lijkt wel alsof ze er geen verdriet om hebben, tenslotte hebben ze zelf ook een vriendin verloren en bevinden ze zich in haar ouderlijk buitenverblijf dat gevuld is met herinneringen aan Sophie. Positief vond ik dat niet iedereen er als een hysterische tiener bijliep, integenstelling tot klassiekers in dit genre zoals Scream.

Solstice is een vermakelijk filmpje maar zeker geen kaskraker.

Deze post bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links ontvang ik een kleine bijdrage waardoor ik deze site kan onderhouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s