Natuurlijk mooi met Koffiedik

Foto door Igor Haritanovich op Pexels.com

Koffiedik bevat cafeïne, één van de meest doeltreffende middelen in de strijd tegen cellulitis. Cafeïne heeft een lipolytisch effect, wat betekent dat zij vetafbrekende eigenschappen heeft. Daarnaast zijn de korrels ideaal om als scrub te gebruiken.

Huid

Cellulitisbehandeling

 • Meng gemalen koffiebonen met chocopasta tot een kleverige massa.
 • Breng het mengsel in een dikke laag aan op de bovenbenen.
 • Wikkel je billen in met huishoudfolie.
 • Laat drie uur inwerken.
 • Spoel af met lauwwarm water.
 • Ontdek een stevige en zachte huid.

Lichaamsscrub

Meng een beetje koffiedik met je favoriete douchegel. Dit mengseltje is een ideale scrub voor je lichaam. Masseer het vanaf de enkels in met ronddraaiende bewegingen. Spoel overvloedig af met lauwwarm water.

Koffiezeep

 • Zet koffie met 180gr water en laat afkoelen.
 • Maak loog door de afgekoelde koffie met 64gr NaOH (dit kan je in het Kruidvat kopen in de vorm van gootsteenontstopper) te mengen in een hittebestendig potje. Roer goed door om klonters te vermijden. Pas op: dit mengsel kan heet worden en brandwonden veroorzaken!
 • Laat de loog afkoelen.
 • Meet 500gr rundervet (te verkrijgen bij de slager) af en doe het in een pannetje.
 • Warm het vet langzaam op.
 • Zodra de loog en het vet dezelfde temperatuur hebben, haal je het pannetje van het vuur.
 • Voeg al roerend de loog toe aan het pannetje vet.
 • Haal je staafmixer boven en mix het mengsel.
 • Na ongeveer een kwartier zal het mengsel dikker worden. Trek met een lepel een streep in het mengsel; als de streep een tijdje zichtbaar blijft, is het mengsel klaar. Zoniet, blijf nog even doormixen.
 • Voeg vijf eetlepels gemalen koffiebonen toe aan het mengsel.
 • Giet het mengsel in een uitgewassen ijsdoos.
 • Nu is het wachten tot het mengsel hard wordt; dit kan twee uur duren maar evengoed vijf dagen.
 • Zodra het mengsel hard genoeg is, haal je het uit de ijsdoos.
 • Leg de zeep op een donkere plek. Je moet je ze nu drie tot zes weken laten rijpen voordat je ze kan gebruiken. Aangezien het water in de zeep moet verdampen, kan je de zeep best op een keukenpapier zetten zodat het overtollige vocht wordt opgeslorpt.
 • Na drie tot zes weken rijpen, is je zeep klaar voor gebruik!

Lees dit aandachtig voor je begint aan je zeep: Zeep maken, is een chemisch proces! Als je de loog maakt, kan je best handschoenen dragen en om helemaal zeker te zijn een veiligheidsbril. Als dit goedje spat, kan het brandwonden veroorzaken! Je moet er dus zeer voorzichtig mee omspringen.

Gezicht

Koffiescrub

Gemalen koffiebonen zijn ideaal om je gezicht mee te scrubben. Neem een handjevol, meng met een beetje warm water en scrub je gezicht. Laat het koffiedik zitten tot het is opgedroogd. Na het afspoelen zal je merken dat je huid zijdezacht aanvoelt.

Haar

Behoud je haardos

Als je last hebt van haaruitval kan je de kalende plek insmeren met een papje van koffiedik en bier. Laat het mengsel vijf tot tien minuten inwerken alvorens het uit te spoelen met lauwwarm water. De haarwortels worden zo versterkt en de bloeddoorstroming gestimuleerd.

Handen

Ruwe en vuile handen

Ruwe handen kan je verzachten door ze te wassen met koffiedik. Hetzelfde kan je doen met vuile handen, het koffiedik zal het vuil op een zachte en makkelijke wijze verwijderen.

Voeten

Eeltverwijdering

Ook eelt kan je te lijf gaan met een mengsel van koffiedik en water. Gebruik niet te veel water om een stevige scrub te verkrijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s