Filmrecensie: Reservation Road

Reservation Road is een drama/thriller van Terry George. De film is gebaseerd op een boek van John Burnham Schwartz.

Inhoud

In Reservation Road maken we kennis met twee vaders die door een ongeval in elkaars leven komen.
Ethan Learner heeft een perfect gezin met een zoon Josh die een cellovirtuoos is en een dochter Emma die fantastisch piano speelt. Als hij en zijn gezin tijdens het naar huis rijden van een cellorecital aan een tankstation op Reservation Road stoppen om te plassen en ruitenvloeistof te kopen, wordt zijn zoon het slachtoffer van een hit & run.


Dwight Arno is een gescheiden advocaat die nog gevoelens heeft voor zijn ex-vrouw en heeft één zoon, Lucas, met wie hij een passie voor football deelt. Als hij naar huis rijdt van een Red Soxwedstrijd moet hij uitwijken voor een auto en rijdt een jongen aan. Uit schrik voor de gevolgen rijdt hij door.
Als Ethan besluit een advocaat onder de arm te nemen om schot in de zaak te krijgen, komen beide mannen rechtstreeks met elkaar in contact. Zal Dwight zijn geweten onder controle kunnen houden en zal Ethan de aanrijder van zijn zoon herkennen?

Beoordeling

In deze film worden beide kanten van het verhaal achter een ongeval belicht: we krijgen zowel het verhaal van de dader en het gezin van het slachtoffer te zien, wat er voor zorgt dat je voor beiden sympathie krijgt. Het verhaal zit goed en logisch in elkaar, gaat over gewone mensen die in een pijnlijke situatie terechtkomen en dit elk op hun eigen manier proberen te verwerken. Het verhaal wordt droog verteld, zonder te veel franjes die je kunnen afleiden van de ernst van het verhaal, enkel het einde wordt te Amerikaans naar mijn smaak. De spanning is constant voelbaar, zodat je nieuwsgierig blijft naar de afloop van het verhaal.


De acteerprestaties van Joaquin Phoenix zijn bevredigend maar niet altijd even overtuigend te noemen; ik heb Joaquin Phoenix in elk geval al meer memorabele rollen zien spelen. Jennifer Connelly doet goed werk als de moeder die ondanks het verlies haar gezin probeert overeind te houden maar Mark Ruffalo, als advocaat wiens geweten begint te knagen, steekt er met kop en schouders bovenuit: zijn radeloosheid, zijn gewetensproblemen en de angst om zijn zoon te verliezen, komen goed tot uiting.


Al bij al een goede film die je doet stilstaan bij de gevolgen die een ongeval kan hebben.

Deze post bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links ontvang ik een kleine bijdrage waardoor ik deze site kan onderhouden. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s